Pečené brambory se vším možným
Pečené brambory jsou rychlé, jednoduché a koncem léta i velice levné jídlo (kolem září peču plech pro 5 osob za 40 Kč)
Suroviny:
- 3 brambory
- 1/2 dýně Hokaido
- 2 mrkve
- 1 paprika
- 1 červená cibule
Samozřejmě můžete přidat petržel, červenou řepu, celer, popř. cherry rajčátka.
Troubu si předehřejeme na 180°C
Veškerou zeleninu nakrájíme na rovnoměrné kousíčky (nudličky, kostičky nebo měsíčky). Pokud nemáte rádi rozpečenou dýni, nakrájejte ji dvojnásobně velké kusy. Vše vyložíme na plech potřený olivovým olejem (není třeba šetřit). Osolíme, opepříme a přidáme bylinky - tymián, provensálské koření. Já přidávám adžiku a čubricu. Mají výraznou vůni a úžasně ochutí pečenou zeleninu.

Pečeme zhruba 20 minut. Každých 5 minut promícháme,
aby se nám zelenina nepřilepila k plechu. Pokud chceme přidat i cherry
rajčátka, strčíme je na plech až na posledních pět minut. Jídlo je hotové,
jsou-li brambory měkké.
Servírujeme a jíme. Dobrou chuť
