Dýňová polévka

Je to jeden z nejjednodušších a nejrychlejších receptů. Ani nevím, proč ji nevařím častěji. Asi se nechci té dobroty přejíst.
Suroviny:
- 1 dýně Hokaido
- 1 menší cibule (nemusí být)
- Sójová smetana
- Koření: muškátový oříšek, sůl, pepř
Postup:
Cibuli nakrájíme najemno a v rendlíku lehce osmažíme. Mezitím si omyjeme, nakrájíme a zbavíme semínek, dýni. Hokaidó je jediná dýně, která se nemusí loupat, stačí jen pořádně omýt. K cibuli přidáme dýni, zamícháme, zalejeme vodou a osolíme. Pokud chcete polévku bez cibule, prostě dejte vařit nakrájenou dýni do osolené vody. Dýně je rychle uvařená. Pokud máte rádi krémovější polévku, slejte polovinu vody a nahraďte ji sójovou smetanou. Pokud máte radši hustější polévky, slejte trochu vody a v obou variantách rozmixujte tyčovým mixérem. Podle chuti přidejte muškátový květ, sůl, popř. pepř. A je to. Nezabralo nám to ani půl hodiny.
Servírujeme v hlubokém talíři nebo misce, ozdobíme třeba slunečnicovým semínkem, balsamikem, nebo prostě jen kapkou sójové smetany. Podáváme s chlebem nebo chlebovými krutóny.
