Pizza

03.12.2019

Pizza, věčný evergreen. Co k tomu dodat...

Suroviny:

Těsto:

  • 500 g hladké mouky
  • o torochu méně než 300 ml studené vody
  • droždí
  • olivový olej

Na pizzu:

  • sugo (viz předchozí receept) nebo rajčarové pyré
  • vegan sýr (nakupuji v Makru 2,5 kg sýru veganlife)
  • vše, co máte na pizze rádi - olivy, žampiony, paprika, červená cibule, tofu

 Postup:

V troše vlažné vody s cukrem rozmíchám kvásek a nechám ho cca 15 minut žít. Mezitím si můžu nakrájet potřebné suroviny. 

Do půl kila mouky dám trochu soli, trochu oleje (třeba 3 lžíce), kvásek a pomalu přilévám vodu a hnětu. Když dám 250 ml, je to málo, když dám 300 ml, je to moc. Ale lepší víc než míň, protože přidat mouku je jednodušší, než přidat vodu. Těsto by se nemělo lepit. Když je těsto uhnětené, dám ho na hodinu kynout. Buď ho dávám kynout pod peřinu, kde je teplo, nebo si předehřeji troubu na 50 stupňů a do vyhřáté trouby pak těsto dám (troubu vypnu, jinak by to nedopadlo dobře. A samozřejmě do trouby dávám železnou mísu, ne plastovou).

Než těsto vykyne, dokrájim suroviny, dám si skleničku nebo kouknu na nějaký seriál :)

Z tohoto množství těsta uděláte 4 plechy. Takže vykynuté těsto rozdělíte na 4 části. Každou část roztáhneme na olejem vymazaný plech. Tohle je nejtěžší část se kterou nevim jak poradit, protože mně se těsto vždycky roztrhne. Na těsto rozprostřeme sugo, poklademe ho všemi surovinami a sýrem a dáme do trouby rozehřáté na cca 180 stupňů na 10 - 15 minut. -je dobré, když je trouba pořádně rozehřátá.

A to je vše. Pracné to moc není, ale chvilku trvá, než těsto nakyne. Dohromady to zabere 2 hodiny (ale s minimem práce).

Dobrou chuť


Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky