Sójové na dušené mrkvi

Se začínajícím podzimem roste chuť na kořenovou zeleninu a protože mám doma králíka, mrkev je vždy po ruce. Tak tady je jeden recept na dušenou mrkev.
Suroviny:
- kilo mrkve
- cibule
- sójové kostky nebo nudličky
- zhruba 1l zeleninového vývaru
- sůl, pepř
Příloha brambory vařené nebo šťouchané.
Postup:
Sójové kostky uvaříme v silném bujónu, kam můžeme přidat sójovou omáčku a pepř. Po patnácti minutách kostky vytáhneme, ale vývar si necháme na později. Jakmile kostky vystydnou, pořádně je v ruce vyždímáme (jinak by byly hnusně gumové).
Mezitím si nakrájíme cibuli a oškrábeme a nakrájíme mrkev na kolečka nebo půlměsíčky.
V hrnci rozpálíme olej a přidáme cibuli. Jakmile zesklovatí, přidáme vyždímané sójové kostky a chvilku restujeme. Nakonec přidáme na kousky nakrájenou mrkev a podlijeme vývarem. Vývar přidávám po kouscích a vždy počkám, než se trochu vyvaří, abychom nakonec neměli mrkvovou polívku. Zhruba za 20 minut je hotovo. Podle potřeby dosolíme a opepříme.
Podáváme s vařeným nebo šťouchaným bramborem. Já mám ráda vařený brambor, který si ale na talíři rozmačkám vidličkou :) Tak mi to chutná nejlépe.
Dobrou chuť
