Zelí ala čína

Jestli máte rádi zelí a chuť sladko - slané čínské kuchyně a máte wok pánev, je tohle pro vás ideální recept.
Suroviny:
- Cibule
- Chilli papričky
- Hlávkové zelí
- Mrkev (2,3,4,...)
- Sójové maso
- Sirup (datlový, agáve, rýžový,...)
- Zeleninový bujón
- Koření: pepř, sůl, koření na čínu,...
Postup:
Cibuli nakrájíme na půlměsíčky. Do větší mísy si nastrouháme zelí - překrojíme na půl a oboustrannou škrabkou "strouháme." Výsledek je krásně nakrouhané zelí, které na struhadle ani nožem nezvládnete. Když máme zelí nakrouhané, přistrouháme na hrubém struhadle mrkev (2, 3, 4,...) a zamícháme.
Ve wok pánvi osmažíme cibuli a najemno nakrájenou chilli papričku. Přidáme zelí s mrkví a dusíme. Aby se nám zelí nepřipalovalo, připravíme si vedle do misky misku s bujónem a pepřem a postupně přiléváme. Dusíme cca 15 - 20 minut. Nakonec přidáme kukuřičný škrob (solamyl) a směs tím zahustíme.
Mezitím si uvaříme sójové kostky ve směsi koření (pepř, čínské koření, sůl, sójová omáčka). Vaříme cca 15 minut. Slejeme a necháme vychladnout. Přebytečnou vodu vyždímáme. Vyždímané kostky dáme na pánvičku a zprudka smažíme, aby se na mase udělala krustička. Přidáme sójovou omáčku a sirup. Tím vytvoříme sladko slanou chuť. Hotové, zkrystalizované sojové maso přimícháme do směsi zelí a mrkve. Nakonec můžeme přidat sezam.
Servírujeme s rýží.
Dobrou chuť.
