Zelí ala čína

04.11.2018

Jestli máte rádi zelí a chuť sladko - slané čínské kuchyně a máte wok pánev, je tohle pro vás ideální recept.

Suroviny:

  • Cibule
  • Chilli papričky
  • Hlávkové zelí
  • Mrkev (2,3,4,...)
  • Sójové maso
  • Sirup (datlový, agáve, rýžový,...)
  • Zeleninový bujón
  • Koření: pepř, sůl, koření na čínu,...

Postup:

Cibuli nakrájíme na půlměsíčky. Do větší mísy si nastrouháme zelí - překrojíme na půl a oboustrannou škrabkou "strouháme." Výsledek je krásně nakrouhané zelí, které na struhadle ani nožem nezvládnete. Když máme zelí nakrouhané, přistrouháme na hrubém struhadle mrkev (2, 3, 4,...) a zamícháme.

Ve wok pánvi osmažíme cibuli a najemno nakrájenou chilli papričku. Přidáme zelí s mrkví a dusíme. Aby se nám zelí nepřipalovalo, připravíme si vedle do misky misku s bujónem a pepřem a postupně přiléváme. Dusíme cca 15 - 20 minut. Nakonec přidáme kukuřičný škrob (solamyl) a směs tím zahustíme.

Mezitím si uvaříme sójové kostky ve směsi koření (pepř, čínské koření, sůl, sójová omáčka). Vaříme cca 15 minut. Slejeme a necháme vychladnout. Přebytečnou vodu vyždímáme. Vyždímané kostky dáme na pánvičku a zprudka smažíme, aby se na mase udělala krustička. Přidáme sójovou omáčku a sirup. Tím vytvoříme sladko slanou chuť. Hotové, zkrystalizované sojové maso přimícháme do směsi zelí a mrkve. Nakonec můžeme přidat sezam.

Servírujeme s rýží.

Dobrou chuť.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky